Κατά το διάστημα 29 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου, ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO CON-E- ECT που εδρεύει στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δ. Εμμανουλούδης, συμμετείχε ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην 39 η Παγκόσμια Γενική Συνδιάσκεψη της UNESCO η οποία πραγματοποιήθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Παρίσι. Παρούσες στη συνδιάσκεψη ήταν Εθνικές αντιπροσωπείες από 168 κράτη μέλη, αρχηγοί κρατών, υπουργοί εξωτερικών και παιδείας και από τις πέντε Ηπείρους του Πλανήτη.

Στη συνδιάσκεψη αυτή εξελέγη μετά από ψηφοφορία η νέα γενική γραμματέας της UNESCO, ενώ υπήρξαν παράλληλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 25 ετών από την Ίδρυση των εδρών όπως και συνεδρίες των Υπουργών Παιδείας και κρατών μελών. Σ’ αυτές οποίες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στις χώρες μέλη και στις τρεις βαθμίδες της και για τα οποία η UNESCO θα μπορούσε να βοηθήσει με παρεμβάσεις και υποστηρικτικές ενέργειες.

Τέλος, ο Διευθυντής της Έδρας κ. Δ. Εμμανουλούδης και η κα Ιώ Χατζηβαρύτη, υπεύθυνη χρηματοδοτήσεων της Έδρας, είχαν συναντήσεις σχετικές με την πορεία και τις δραστηριότητες της UNESCO Chair CON-E- ECT, με την κ. Liliana Simonescu, Επικεφαλής του Τμήματος Υποστήριξης των UNESCO Chairs και με τον Dr Qian Tang, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της UNESCO για την εκπαίδευση.

ΤΕΙ ΑΜΘ

www.teiemt.gr

info@teiemt.gr

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ